پرش به محتوا

چگونه با بیماری های سخت کنار بیاییم و به سلامتی برسیم؟

کنار آمدن با شرایط سخت

همه ما در برهه های زمانی مختلف شرایط سختی را تجربه کرده ایم . بعضی از ما به بیماری های سختی دچار شده ایم.

 

چگونه با بیماری های سخت کنار بیاییم؟

راه درمان کجاست؟

چه کاری باید انجام دهیم تا آثار سخت بیماری را از خود دفع کنیم؟

همیشه در چنین شرایطی به جای پیگیری و بررسی عوامل بیماری و یا خطرات احتمالی آن در صدد یافتن راههای باشید که به احساس سلامتی بیشتر و آرامش درونی برسید. مثلا به دنبال نقش ورزش در سلامتی بروید و با اندک حرکاتی بدن خود را در حالت بهتری قرار دهید تا ذهن شما به جای توجه بر بیماری ، معطوف انجام کارهایی در جهت سلامتی شما شود.

همه می دانیم با شروع بیماری در بدن یک ناهماهنگی و عدم توازن صورت می گیرد. بیماری انسان را از حالت تعادل خارج می کند. اشتها را کم، بدن را ضعیف و حالات ناخوشایند دیگری را بر بیمار تحمیل می کند.

اما اگر بخواهیم تمام دوران بیماری را در پی یافتن این مشکلات باشیم و تمام توجه خود را بر مشکلات و خطرات ناشی از بیماری بگذاریم کار بر ما سخت تر می شود..

هرگاه در صدد یافتن راه و چاره‌ای باشیم که زمان بیماری را کم کنیم یا بر ترس خود غلبه کنیم در واقع ذهن ما در حال مقاومت شدید قرار می گیرد. زمانی که درگیر مقاومت می شویم تمام توجه ذهنی مان به دنبال بیماری و علائم بیماری می رود. ذهن با مقاومتی شدید روبرو می شود تا راهی پیدا کند که این بیماری و علائمش را کنار بزند. در واقع با زیاد اندیشیدن در این زمینه خود را بیشتر در دام علائم بیماری قرار می دهیم. ترس ها و نگرانی ها از بیماری و درد و رنج حاصل از آن ما را در شرایط سخت تری می کشانند و فرصت حرکت کردن و دستیابی به سمت سلامتی را به ما نمی دهند

همیشه در چنین شرایطی به جای پیگیری و بررسی عوامل بیماری و یا خطرات احتمالی آن در صدد یافتن راههای باشید که به احساس سلامتی بیشتر و آرامش درونی برسید. مثلا به دنبال نقش ورزش در سلامتی بروید و با اندک حرکاتی بدن خود را در حالت بهتری قرار دهید تا ذهن شما به جای توجه بر بیماری ، معطوف انجام کارهایی در جهت سلامتی شما شود.

جریان زندگی به دنبال سلامتی و بهبودی است.

اغلب افراد به محض بیمار شدن با رگباری از سوالات در ذهن خود روبرو می‌شوند. سوالاتی نظیر چرا من بیمار شده ام؟ آیا این بیماری خطرناک است؟ چرا این اتفاق برای من افتاد؟ کاش می توانستم از خود مراقبت بیشتری می‌کردم.

در واقع تمام این سوالات ذهنی به دلیل ترس و نگرانی از حضور بیماری است. این افکار افکاری خوشایند و رضایتبخش نیستند. چنین افکاری ذهن ما را به سمت تفکرات نگران کننده بیشتری می برند و هر قدر توجه ما بر این گونه افکار بیشتر شود مقاومت، ترس و نگرانی بیشتری در ذهنمان تولید می شود.

*سوالات و افکار کمی بهتر*

برخی دیگر تمام تلاش خود را می کنند که با این جملات خود را آرام کنند مثل اینکه من بلاخره این بیماری را کنار می زنم. من بر بیماری و عوارض آن غلبه می کنم. من می خواهم زندگی کنم. اجازه نمی دهم هیچ بیماری مرا به خطر بیاندازد.

اما یادمان باشد اگر چه این افکار بهتر از افکار نگران کننده قبلی هستند اما باز هم در انسان مقاومت ایجاد می کنند. گویی دژ و حصاری محکم در درونتان ساخته‌اید و اجازه ورود سلامتی را به بدنتان نمی دهید. در واقع بیماری در بدن شماست و شما با مقاومت و ساختن حصار نگرانی های خود اجازه خروج بیماری از بدنتان را نمی‌دهید و فرصت ورود سلامتی را در جسم خود فراهم نمی کنید.

آنچه در اینجا بسیار حیاتی و لازم است داشتن احساسی همراه با آرامش و آسودگی است. احساسی خالی از ترس، احساسی توأم با آرامش و رهایی.

در این زمان افکاری در سر بگردانید که شما را به آرامش بیشتری برسانند و ترس و دلهره و یا اضطراب را از شما کم کنند.

معمولاً هنگام بیماری بعضی از دوستان، آشنایان و اطرافیان با شما تماس می گیرند و از احوال تان جویا می شوند. این نوع ارتباطات هم می تواند امید بخش باشد و هم اسباب نگرانی بیشتر را برای شما فراهم کند زیرا باید در مورد بیماری و  درد و رنج تان با دیگری حرف بزنید. اما مطمئن باشید به محض اینکه تصمیم بگیرید با دوستانتان از علائم سلامتی در خود و نشانه هایی از بهتر شدن صحبت کنید و ذهنتان را به آرامش دعوت کنید حتما شاهد نتایج بهتر و سلامتی بیشتر در خود خواهید شد.

اگر شما تصمیم بگیرید به سمت سلامتی حرکت کنید می توانید صحبت های تان را با دوستانتان در مسیر سلامتی و احساسات خوب هدایت کنید. اجازه ندهید که دیگران با افکار نگران کننده خود و ترس های ناشی از بیماری شما را در دام بزرگتری از بیماری قرار دهند و ذهنتان را درگیر اندیشیدن پیرامون علائم بیماری کنند.

*با این افکار ذهنتان را قدرتمند کنید.*

در ذهنتان مرور کنید که تمام هستی و جهان خلقت به سمت سلامتی و شادمانی در حرکت است.

این بیماری مرا بیش از پیش خواهان سلامتی و تندرستی جسمم کرده است.

من با تمام وجودم آماده دریافت نعمت سلامتی، آرامش و راحتی هستم.

خداوند در همه احوال آماده کمک کردن به من است و سلامتی را به سمت من هدایت می کند و من از این بابت بسیار خشنود و راضی ام.

با گفتن و مرور این جملات در ذهن سعی کنید احساسی شیرین از سلامتی را در خود تجسم کنید و ذهنتان را با حس خوب سلامتی پر کنید. ایمان داشته باشید که جهان سرشار از نعمت سلامتی است و شما خواهان آن هستید.

این جهان سرشار از خیر و برکت است اما ما باید آماده دریافت آن باشیم. تا زمانی که پشت به آن خیر و برکت کرده اید هیچ آثاری از آن را دریافت نخواهید کرد. زمانی آماده دریافت سلامتی، آرامش و خیرات و برکات خواهید بود که به سمت جریان و انرژی مثبت قرار گیرید.

هرگاه افکاری موافق، آرام و تسلی بخش داشته باشید و از افکار منفی و نگران کننده یا ترس آلود دوری کنید فرصت بهتری به خود می دهید تا میزبان سلامتی و آرامش شوید.

استر هیکس خیلی زیبا در این زمینه می گوید:

 

*بیماری نتیجه پاسخ قانون جذب به مقاومت کردن است.* *بهزیستی و سلامتی پاسخ قانون جذب به گشودن در  به سمت آرامش و بهبودی است.*

 

زمانی که ذهن درگیر مقاومت و ترس می شود و نگران بررسی دلایل بیماری می‌شود در واقع در حال دعوت بیماری به سمت خود هستیم و اجازه می دهیم زمان بیشتری در بیماری بمانیم. هرچه به دنبال این باشیم که بدانیم *چه مدت درگیر بیماری هستیم؟* یا *چه زمانی خوب می شویم؟* مقاومت بیشتری را در خود ایجاد می کنیم.

اما زمانی که ذهن خود را بر افکار مثبت باز کنیم و ترس و مقاومت را در خود کم کنیم به خود کمک می‌کنیم تا به تدریج آثار بیماری از بین برود، گویی در را به سمت سلامتی و آرامش وجودمان باز کرده ایم و زندگی را در آغوش کشیده ایم.

در این زمان به راحتی با جریان سلامتی و شادابی همراه می شویم و با احساس خوب آرامش به استقبال یک زندگی راحت توأم با سلامتی می رویم.

مرور افکار مثبتی مثل:

بهبودی من امری طبیعی است و همه چیز به موقع و به وقت درست آن اتفاق می افتد.

یا باور به اینکه *الخیر فی ما وقع*

خیر و نیکی در آن چیزی است که در حال رخ دادن است است.

سهم بزرگی در سرعت بهبودی و سلامتی ما دارند.

ممکن است بپرسید واقعاً اینگونه فکر کردن به ترمیم جسم بیمار من کمک می کند؟

در پاسخ باید به شما بگویم قطعا چنین اتفاقی می‌افتد. وقتی افکار ناراحت کننده، منفی و ناسالم را رها می کنیم، قدری از مقاومت خود را کم کرده ایم و از مسیر مخالف سلامتی فاصله گرفته‌ایم.

هر بار کمی تلاش کنید تا افکار بهتر، سالم تر و زیباتری را انتخاب کنید. کتاب بخوانید و خاطرات شاد و شیرین را در ذهنتان تداعی کنید. آگاهانه به دنبال یادگیری غذایی خوشمزه، طرح و خطی تازه، نقاشی و یا هر چیز دیگری که دوست دارید بروید تا تمرکز و توجه ذهن خود را از بیماری، عوامل بیماری زا و ترس های ناشی از آن قطع کنید و به دنبال آن به احساس خوب آرامش و تندرستی برسید.

*خود را با دیگران مقایسه نکنید*

ممکن است دیگران را بیابید که مثل شما بیمار هستند و حال خوبی را تجربه نمی کنند. برخورد با چنین افرادی، اسباب ترس و نگرانی را برای شما فراهم می کند. اما یادتان باشد علت بیماری و بیمار شدن در افراد متفاوت است. کانون توجه افکار آنها با شما متفاوت بوده است. افرادی که شدید درگیر بیماری می‌شوند، ترس های بیشتری را درون خود جا داده اند. پس فقط کافی است که شما ترس و نگرانی را از خود دفع کنید و به جای اینکه دائم به خود بگویید

 *چه زمانی بهبود می یابید؟ 

*چگونه با بیماری مبارزه کنید؟

* به دنبال یافتن احساس بهتری از بهبودی و سلامتی باشید.

درهای وجودتان را به سوی سلامتی و زندگی باز کنید.

نفس عمیق بکشید و به خود اجازه دهید که تجربه یک زندگی سالم را همچنان داشته باشید.

یکی از احساسات مثبتی که هنگام بیماری در من شکل گرفت و جریانی از سلامتی را در وجودم به راه انداخت این بود:

اتحاد من و ویروس کرونا جریانی پر خروش از مهربانی، همدلی، دستگیری و عشق ورزی را در اطرافم به راه انداخت.

هرکسی با هر توانی مهرش را در طبق اخلاص می نهاد و هر روز سفره مرا رنگین و زیبا می ساختند.

یکی با ارسال دارو ، دیگری با خرید مایحتاج و یا پختن غذا

راننده تاکسی که با مهربانی بسته های ارسالی را در آسانسور قرار می دادند تا کمترین فشار بر من وارد نشود.

من سپاسگزار تمام این دوستان و عزیزان هستم که به لطف خدا یاریگر من در این گذرگاه سنگین بیماری بوده اند.

خدا می داند که چقدر از این دوستان درس آموخته ام. درس هایی که با این تجربه در زندگی من همراه بودند.

یدالله فوق ایدیهم 

دست خدا بالاتر از همه دستهاست

تمام این دوستان فرشتگانی بودند که دستی از دستان خدای مهربانم شدند و چه زیبا و با شکوه رنگین کمانی از مهر و مهرورزی را رقم زدند.

چه سعادتی ، چه عزتی و چه شکوهی 

خدا یار و یاریگرشان باد در هر کجا که هستند و حرکت این رود جاری مهربانی پیوسته و مستدام باد.

این نوع نگاه در زندگی پیامی امید بخش به هستی ارسال می کند. امید به زندگی کردن و آمادگی دریافت نعمتها و سلامتی بیشتر از جریان زیبای زندگی است.


خداوند و کل هستی پیوسته و در هر حالی آماده ی یاری دادن و دستگیری از ماست. کافی است که ما دست یاری خداوند و دستگیری جهان هستی را ببینیم و احساس کنیم تا جریانی از رود همیشه جاری سلامتی، بهبودی و یاری گرفتن به راه افتد.

نویسنده: مرضیه فربد

لطفاً با ثبت نظرات، سؤالات و یا بیان تجارب خود ما را همراهی کنید.

از همراهی شما مهربانان نهایت تشکر و قدر دانی را دارم و برای همگان سلامتی، شادی و آرامش درونی را از خداوند مهربان خواستارم.

4 دیدگاه دربارهٔ «چگونه با بیماری های سخت کنار بیاییم و به سلامتی برسیم؟»

  1. بسیار جالب بود، فکر نمیکردم مقاومت ها باعث بیمار بشند… ممنون از مطب فوق العاده
    با آرزوی سلامتی، شادی و سعاتمندی روز افزون شما🥰

  2. بسیار مطالب جالب و اثر بخشی بودن بخصوص در این روزهای سخت با وجود این بیماریها و استرس ها و نگرانی ها و ناامیدی ها
    با آرزوی سلامتی و موفقیت روز افزون برای شما 💐💐

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *